Zdrava aura: Zdravje, zdrava prehrana in osebnostna rast
Okusni zdravi piškoti

Pri peki piškotov nadomestite sladkor z medom in belo moko s pirino.

Med ne sodi v kategorijo praznih kalorij kot naprimer sladkor, saj vsebuje bogato mešanico vitaminov in mineralov. Pirina moka je bolj polnovredna in lažje prebavljiva od bele moke, zato jo v gospodinjstvu vse pogosteje uporabljajo.

Preizkušen recept za okusne medenjake:

300 g medu

500 pirine moke

150 masla

2 jajci

Velika žlica kakava v prahu

pol vrečke sode bikarbone ali pecilni prašek

začimbe za medenjake: cimet, ingver, mleti klinčki

Jajca, med in maslo penasto umešamo. Počasi dodamo moko, v katero smo vmešali sodo, začimbe in kakav. Zamesimo testo.

Pustite počivati nekaj ur, lahko čez noč.

Testo iz pirine more je včasih težje razvaljati, zato lahko naredite kroglice v velikosti večjega oreha in jih položite na pekač. Upoštevajte, da bodo kroglice pri peki narasle. Pecite cca. 8 - 10 minut (odvisno od velikosti) na 185 stopinj Celzija. Če so kroglice večje, pecite kakšno minuto dalj. Medenjake shranite v kovinski škatli. Če postanejo trdi, jih navlažite s pomarančnim sokom, ki mu lahko dodate malo ruma.

Avtor: ZA




Facebook