Zdrava aura: Zdravje, zdrava prehrana in osebnostna rast
Rišite fraktale

Znano je, da umetniško izražanje koristi duševnemu zdravju. Tokrat vam predstavljamo metodo fraktalne risbe, s katero si boste dobesedno izrisali dimenzije svojega življenja.

V Sloveniji metodo proučuje DR. DEJA MUCK, ki jo je najprej preizkusila na lastni koži in nato predstavila v zanimivi knjigi POT LJUBEZNI – POT K SEBI.

Z diagnostično risbo do samospoznanja

Za fraktalno risanje je dobro poznati nekaj osnov, nato pa si lahko dajete duška vse življenje. Z risanjem zavestno in podzavestno prebujate svoje potenciale. Prva slika, ki jo narišete trikrat zapored, je diagnostična. Obrisi diagnostične risbe se rišejo z zaprtimi očmi, barvajo pa z odprtimi z na slepo izbranimi barvicami. Iz nje je razvidno naše psihofizično stanje, kako razviti so naši potenciali, kje imamo primanjkljaje, naš odnos do preteklosti, sedanjosti in prihodnosti.

Korigirajte svoje primanjkljaje

Sledi risanje korekcijskih slik. Tokrat zavestno izbiramo barve in popravljamo polja ter tako ustvarjamo vse, kar v tem trenutku potrebujemo. Z izbiro barv in oblik korigiramo risbe glede na področja, ki jih želimo ozavestiti in privabiti v svoje življenje. To je lahko bodisi zdravje, lahko se osredotočamo na določen organ, bodisi obilje, uspešna kariera ali ljubezen.

Nove vezi v možganih

Z risanjem ustvarjamo v svojih možganih nove povezave, ki bodo pritegnile v naše življenje novo realnost. In nenazadnje, brez truda boste ustvarjali svoje lastne umetnine, za katere pa vam ni treba imeti posebnih talentov in likovnega izobrazbe.

Kaj potrebujete za fraktalno risanje?

1. Znanje. Predlagamo, da najprej preberete knjigo Pot ljubezni – pot k sebi ali pa si omislite obisk tečaja.

2. Kakovostne lesene barvice. Najbolje čimveč različnih, več kot 50 barv, različnih tipov.

3. Črn kemični svinčnik za risanje likov, obrob.

4. Šilček. Naj bo kakovosten, sicer vam bodo špice ostajale v rezilu.

5. Liste v velikosti A4. Nakupite si lahko risalni blok ali preprost šeleshamer.

Avtor: ZA
Facebook