Zdrava aura: Zdravje, zdrava prehrana in osebnostna rast
7 korakov za dvig vitalne energije

Obstoječo vitalno energijo običajno porabimo za vzdrževanje odnosov, delom za preživetje in vsakodnevne skrbi. Za spremembe pa je nujno, da se jo naučimo dvigniti.

Kako poskrbite za presežke vitalne energije?

1. Skrbite za prehrano

Pripravljajte jedi, ki so zrasle v naravi in si izogibajte procesirani hrani. Hrana naj bo sveža in pripravljena z ljubeznijo. Jejte raznovrstno, pisano hrano, tople juhe, polnovredna žita in se sladkajte s sadjem. Če se imate radi, si boste privoščili najboljšo hrano in ne strupov ter kaloričnih prigrizkov.

2. Gibajte se

Ko razgibate telo se tudi v možganih krepijo ustrezne povezave, zato ustvarite zdrave navade. Katera vrsta gibanja je pomembna za vas? Ne preidite s kavča med ekstremne športnike. Ekstremna enostranska obremenitev se bo pokazala v zrelih letih na obrabah določenih delov telesa, zato previdno. Da ohranite gibčnost se lahko naučite joge, pilatesa, razteznih vaj. Joga je duhovna tehnika in z njo boste rastli tudi duhovno. Zelo zdrave učinke ima čisto navadna hoja. Lahko si kupite preprosto zapestnico za štetje korakov, ki vas bo vsak trenutek vzpodbujala k vsakodnevnim aktivnosti. Že 8000 prehojenih korakov na dan ima pozitivne učinke na vaše počutje. Redne telesne aktivnosti bodo hkrati okrepile voljo in vas psihično dvignile.

3. Imejte zdrave odnose

Isti ptiči letijo skupaj. Družite se s tistimi, ki razmišljajo podobno kot vi, ali pa s tistimi, ki jih štejete z svoje vzornike, da boste lahko rastli. Najlepši odnosi so med prijatelji, ki si drugo drugemu privoščijo vse lepo, se družijo v lepih trenutkih in pomagajo v težkih pri tem pa ohranjajo zdravo nenavezanost.

Morda imate družinske člane, ki vas izčrpavajo, a odnosa v tem trenutku ne morete prekiniti bodisi zaradi bolezni, finančne soodvisnosti ali preprosto, ker ste zavezani k skrbi za bližnjega. Pazite, da jim ne namenite vse svoje energije.

Vsako stvar mine, zato bodite energetsko neodvisni, ni vam treba biti igralec v dramah. Ko zaslutite, da se igra pričenja, ni igrajte v glavni vlogi. Raje sedite med gledalce in opazujte. Nasmehnite se ob slabi igri človeških egov, ki se v oceanu po nepotrebnem borijo za zadnjo kapljico energije. Brezskrbno zaplavajte v morje in v trenutku se bo oder s kulisami sesul sam v vase.

4. Najdite smisel

»Če bi bila naša vloga v tem svetu opravljena, nas ne bi bilo več tukaj«, je zapisal Richard Bach.

Premislite, zakaj ste koristni z družbo in to misel krepite vsak dan. Če ne najdete odgovora, si zapišite cilje na tem področju.

Če ste v službi počnite stvari, ki imajo pozitiven vpliv na vas in druge. Najbolje je, če je že dejavnost s katero se ukvarjate taka, da jo razumete kot družbeno koristno.

Poiščite stvari, ki imajo za vas smisel in jih počnite vsak dan. Ste izgubili službo ali odhajate v pokoj? Če niste imeli hobija, ga najdite takoj. Delajte vsaj eno stvar, ki bo koristna tudi za druge.

Ponudite brezplačno pomoč na področjih, ki ste jih radi počeli v svojem življenju. Imate radi otroke? Popazite na malčka svoje sosede. Radi kuhate? Zaposlena mlada družina bo vesela vašega vabila na zelenjavno juho, ostareli sosedi pa odnesite piškote, da bo pogostila svoje vnuke.

Ne pozabite, pomembno je, da vi trdno verjamete da ste potrebni in koristni in samo vi sami lahko poiščete ta občutke v s sebi.

5. Obiskujete energetske točke

Ste že opazili, da se na nekaterih krajih bolje počutite kot drugje? To so tako imenovane točke moči. Najdete jih pod starodavnimi drevesi, v starodavnih svetiščih, na romarskih poteh ipd.

6. Zadržujte se v naravi

Narava ima neverjetno moč obnove. Napolnite se z energijo s preprostim sprehodom po gozdu, ob reki, morju ali se odpravite v gore. Posebno moč imajo veliki slapovi, zato jih obiščite ob vsaki priložnosti.

7. Redno izvajajte duhovne vaje

Najvišje znanje je znanje o sebi. A branje duhovne literature vam bo pri spoznanju resnice kaj malo koristili. Berite malo, kakovostni in o tem dolgo razmišljajte. Predvsem pa si najdite tehniko, ki vam bo pomagala pri duhovni povezavi z virom, božanskim ali kakorkoli imenujete najvišje presežno.

Lahko izberete katero od vrst meditacije, joge, borilne veščine ali molitev. Lahko slediti znanim utelešenim mojstrom in njihovim naukom, ali preprosto najdete učitelje v vsakdanjem življenju. Če boste izbrali pravo tehniko, bo postala v vsakem trenutku del vašega vsakdanjega pogleda na življenje.

Avtor: ZA
Facebook