Zdrava aura: Zdravje, zdrava prehrana in osebnostna rast
Lepota je v nepopolnosti

Pozabite na popolnost, ki vam jo vsiljuje potrošniška družba. Wabi sabi se najpogosteje izraža v opremi stanovanj, kjer je lepo vse, kar je staro, reciklirano, naravno, izrabljeno, poškodovano, ročno izdelano in obnovljeno. Znane so japonske vaze, katerih razbite koščke menihi pozorno sestavljajo in lepijo z dodatkom zlata ter tako dosežejo posebno trdnost.

Pomislite, kako bi lahko prenesli to modrost v svoje življenje.

Naštevamo 7 primerov čaščenja nepopolnosti:

1. Vaše telo. Premišljujete, kako posebno je vaše telo. Raziskujte posebnosti, ki ste jih imeli za napake in najdite lepoto v novih gubah, nepravilnem nosu, brazgotinah ali nepopolni hoji.

Vzljubite jih.

2. Vaša notranjost. Sprejmite svoj edinstven nepopolni značaj in z ljubeznijo sestavite razbite koščke svoje duše.

3. Odnosi. Ne ravnajte s svojimi bližnjimi kot z izdelkom iz supermarketa. Popravljajte skrhane odnose, sestavljajte »črepinje«, iščite lepoto v vsaki nepopolnosti drugih.

4. Narava. Vsak dan namenite časa za opazovanje narave. Poglobite se v bližnjo rastlino in opazujte, kako popolna je v svoji nepopolnosti.

5. Dom. Obnovite staro hišo svojih prednikov in predmetom v njej vdihnite novo življenje. Ste kupili staro stanovanje? Ne zavrzite vsega v njem. Obnovite, očistite, uporabite ponovno. Iščite popolnost v obledelih tapetah, naravnih materialih, rabljeni posodi, laneni nezlikani posteljnini. Namesto velike obnove, občasno spremenite položaj nepravilno razvrščenih slik na steni, ali samo premaknite kak kos pohištva.

6. Oblačila. Cenite udobje naravnih materialov. Sprani bombaž, lan, topla volna, ponošena oblačila so lahko modni trend, predvsem pa zelo udobna. Spomnite se samo svoje najstarejše pižame!

7. Vaš kraj. Luknje v cesti, odpadla fasada na stari vili, razraščeno drevo za vas niso stvari, zaradi katerih boste pisali pismo županu. Z meditativnim pogledom boste v videli, kakšen čar dajejo vašemu okolju.


Avtor: ZA
Facebook